19 Haziran 2015 Cuma

JDBC Örnekleri - Create,Select,Drop Database İşlemleri Nasıl Yapılır?

Bu örnek yazısında sizlere, JDBC kullanarak uygulamanızda database oluşturma işleminin nasıl yapılabileceği anlatılacaktır. Herşeyden önce database ortamının düzgün bir şekilde yapılandırıldığından emin olunuz.

Yapmamız gerekenleri kısaca anlatmak gerekirse, ilk olarak programda kullanmamız için gerekli olan paketleri import etmemiz gerekmektedir.

import java.sql.*

database ile bağlantı kurabilmeniz amacıyla driver' in register işleminin tamamlanması gerekmektedir.

Driver register işleminin tamamlanmasının ardından, DriverManager.getConnection()  methodunu kullanarak database server ile uygulama arasında bir bağlantı kurulması amacıyla connection nesnesinin oluşturulması gerekmektedir.

Database server ile ile bağlantı kurulduktan sonra, database oluşturabilmek amacıyla Statement nesnesine ihtiyaç duymaktasınız. 

Bütün bu işlemleri tamamladıktan sonra ise bütün açık olan bağlantıları kapatınız.  

Yazmış olduğumuz kod çalıştırdıktan sonra bu şekilde bir çıktı alıyorsak işlemi başarılı bir şekilde gerçekleştirmiş anlamına gelmektedir. MySQL' e bağlanarak da database' in gerçekten oluşturulduğunu görebiliriz. 





Database ' i oluşturduk. Şimdi ki örnekte ise oluşturulmuş bir database' e bağlanma işlemi nasıl sağlanır onu inceleyeceğiz. Yapmamız gereken adımlar yukarı da belirtilen adımlar ile aynıdır. Burada sadece önem arz eden durum bağlanmak istediğimiz database adını DB_URL ' e eklememiz gerekmektedir.
Örneğin database adına bağlı olarak şu şekilde olabilir:


static final String DB_URL = "jdbc:mysql://localhost/Students";





Son olarak ise oluşturulmuş olan bir "database" nasıl silinir bunu yapmaya çalışacağız. Burada bir uyarı da bulunmak istiyorum. Bu son derece ciddi bir işlemdir ve bu işlem sonucunda database ile ilgili bütün verilerinizi kaybedeceğinizi aklınızdan çıkarmayınız. 
İşlem basamakları yukarı da belirtilen adımlar ile aynıdır. Burada sadece önem arz eden durum silmek istediğimiz database adını DB_URL ' e eklememiz gerekmektedir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder